Arbodienstverlening 2.0

Op zoek naar een arbodienstverlener die denkt in oplossingen? Die samen met jou werkt aan de inzetbaarheid van alle medewerkers? Die samen met de bedrijfsarts op de werkvloer aanwezig is? Die weet dat 80% van verzuim geen medische oorzaak heeft? En met wie je resultaatafspraken kunt maken?

Dan is Arbodienstverlening 2.0 iets voor jou.

Ondernemende casemanagers en samenwerkingspartners die geloven dat er voor iedereen een passende plek is in een organisatie. Waarbij zij verder kijken dan wet- en regelgeving. Omdat het om mensen én geld gaat.

Verplichte aansluiting bij arbodienst

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is een bedrijf verplicht zich deskundig te laten begeleiden bij het opstellen en uitvoeren van het Arbo- en verzuimbeleid. Het bedrijf kan kiezen voor een contract met een arbodienst, de zogenaamde vangnetregeling of voor een maatwerkregeling.

Vangnetregeling versus Maatwerkregeling

Bij een vangnetregeling kiest een werkgever ervoor een contract af te sluiten met een gecertificeerde arbodienst. De arbodienst verzorgt dan de begeleiding van ziekteverzuim. Bij een maatwerkregeling bepaalt het bedrijf zelf hoe en met wie de preventie en begeleiding van ziekteverzuim wordt geregeld.

Recht Door Zee Casemanagement werkt conform de maatwerkregeling. Hierbij werken wij samen met een netwerk van zelfstandige deskundigen om de arbodienstverlening kwalitatief te waarborgen. Als centraal middelpunt staan onze taakgedelegeerde casemanagers die samenwerken met zelfstandig BIG geregistreerde bedrijfsartsen.

Een flexibele en meedenkende arbodienstverlener,
die samen met jou het verzuim probeert terug te dringen.

Anouk Kleijn, De Schoor

Onze ervaringen met Recht Door Zee zijn zeer positief. Zij denken echt met de ondernemers mee, komen met goede oplossingen en adviezen. Echte toppers!

Marco Tiggelman - Eigenaar, James Autoservice

Het prettig om te sparren over ingewikkelde verzuimdossiers met échte verzuimspecialisten. Om je kennis te vergroten én een positiever resultaat.

Rina van der Zwaag - HR Manager, Vlint Holding BV

Professioneel, betrokken
en volhardend gaan voor win-win.

Marinka van Glasberg - HR Manager, Brabant Zorg

Voordelen Arbodienstverlening 2.0 Recht Door Zee

Doordat wij werken met casemanagement taakdelegatie en zelfstandige bedrijfsartsen levert dat vele voordelen op:

  • We doen het samen en passen onze dienstverlening aan op de doelen
  • Samen met de bedrijfsarts zijn we aanwezig op de werkvloer
  • Structureel reduceren en voorkomen van verzuim
  • Verzuimsysteem in beheer van werkgever
  • Sturen op de verantwoordelijkheid bij de medewerkers
  • Doelgericht uitvragen van arbeidsmogelijkheden

Samenwerken met bedrijfsartsen

De bedrijfsartsen met wie wij samenwerken, weten dat zij werken met Recht Door Zee Casemanagers. Dat zijn casemanagers met een specialistische opleiding tot taakgedelegeerde. Daarmee zijn de casemanagers taakdelegatie gemachtigd om medische uitvraag te doen vanaf de eerste ziektedag.

De bedrijfsarts richt zich op de medische duiding én adviseert over het vergroten van de belastbaarheid van de medewerker. Dat scheelt tijd en geld, zodat zowel de bedrijfsarts als de Recht Door Zee Casemanager efficiënter kunnen werken.

Rechtdoorzee werkwijze arbodienst

Kortom met onze opdrachtgevers maken wij meetbare afspraken op basis van hun missie, visie en doelstellingen. Het verzuimpercentage terugdringen is niet altijd het gewenste doel. Het doel kan ook zijn om de regie van de medewerker te vergroten. Dan weet de medewerker wat er van hem verwacht wordt wanneer hij zich ziek meldt. En nog belangrijker, bij wie hij terecht kan om verzuim te voorkomen.

Samen met de medewerkers en de organisatie lossen wij verzuim structureel op. En vergroten wij de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Wij komen met de bedrijfsarts bij jou op de werkvloer. Zodat we samen alle medewerkers inzetbaar kunnen houden. Hierbij kijken wij verder dan Wet- en regelgeving. Omdat het om mensen gaat.

Arbodienstverlening 2.0 op één A4’tje

Omdat het om mensen gaat

Wij geloven dat iedereen wil werken. Ieder mens is uniek. Iedere organisatie is uniek. Wij staan voor vrijheid, eerlijkheid, toewijding, ontwikkeling en veiligheid. Zo werken we met onze opdrachtgevers. Altijd rechtdoorzee.

Onze geregistreerde casemanagers denken in mogelijkheden. Omdat wij verder kijken dan wet- en regelgeving. Wij hebben jarenlange expertise in casemanagement verzuim. En een team om op terug te vallen, kennis mee te delen en ervaringen mee uit te wisselen. Wij krijgen mensen in beweging, pakken door en gaan het gesprek aan om verantwoordelijkheid te nemen. Van medewerkers en werkgevers wordt ondernemerschap verwacht om duurzaam inzetbaar te blijven voor de arbeidsmarkt. Samen lossen we het verzuim op.

Meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op.