Monique Ballering

Adviseur sociale zekerheid

Recht door Zee Casemanagement is in 2011 opgericht door Monique Ballering- van der Laan.
“Mijn vader was zelfstandig ondernemer en gaf leiding aan 100 medewerkers. Ik ben opgegroeid met de filosofie dat iedere medewerker van waarde is voor het bedrijf. Mijn vader zei altijd “ de koffiejuffrouw is voor mijn bedrijf net zo belangrijk als mijn mededirecteur”.

O.a. vanwege deze opvoeding is Monique geïnteresseerd in de mens achter de medewerker. Wat beweegt mensen, waar ligt hun passie en hoe vertaalt dit zich binnen de organisatie? Voor een gezonde organisatie is het belangrijk gebruik te maken van deze kennis. Haar mening is dat voor een medewerker, die met passie zijn werkzaamheden uitvoert, de drempel om te verzuimen hoger is dan voor een medewerker die zonder deze passie aan het werk gaat.

Als onafhankelijk casemanager Rccm® adviseert Monique verschillende (internationale) organisaties en MKB bedrijven. Zij informeert werkgevers en medewerkers over de (financiële) consequenties van arbeidsongeschiktheid en wijst hen op hun wederzijdse inspanningsverplichting.

Daadkrachtig en recht door zee geeft Monique haar advies dat altijd praktisch toepasbaar zal zijn, zodat er direct mee aan de slag kan worden gegaan!

Sander Ballering

Vennoot

Sander heeft jarenlang ervaring opgedaan binnen het familiebedrijf waar hij onder andere verantwoordelijk was voor het beleid en de aansturing van de medewerkers. Sinds 2012 is hij vennoot van Recht Door Zee. Na het volgen van de casemanagement cursus heeft hij als verzuimcoachmedewerkers begeleid tijdens de eerste periode van het ziekte verzuim. Sander is inmiddels verantwoordelijk voor de financiële zaken van Recht Door Zee Casemanagement.
Ook is hij samen met Sanne verantwoordelijk voor de werving en selectie van de beste casemanagers en zet hij samen met Monique de strategie uit om ons bedrijf te laten groeien naar het toonaangevende bedrijf binnen onze branche. Waarbij wij niet uit het oogverliezen dat iedereen die bij ons werkt dat met veel plezier doet en dat in de toekomst ook blijft doen. Aangezien ons bedrijf bij het laatste medewerkerstevredenheidsonderzoek is beloond met een 8,9 lijkt ons dat aardig te lukken.

Sanne Sternfeld

Casemanager Rccm®

Sanne is sinds 2016 in dienst als adviseur sociale zekerheid. Ze heeft ruime ervaring als casemanager bij diverse bedrijven in verschillende branches. Sanne heeft een hr achtergrond en is zich vervolgens gaan specialiseren in ziekteverzuim. In 2014 heeft zij de opleiding tot register casemanager succesvol afgerond.

Wat Sanne mooi vindt aan het vak is dat je als casemanager echt van toegevoegde waarde bent voor een bedrijf. Doordat de wet- en regelgeving vaak complex is merk je dat je als specialist het verschil kunt maken. Een verzuimdossier kan vaak een puzzel zijn, waarbij gedrag, functioneren, relatie werkgever/ werknemer en nog zo veel meer een rol spelen dan alleen het verzuim op zich. Die puzzel maakt het elke keer weer een uitdaging en maakt dit vak nooit saai. Naast het feit dat de wet en regelgeving continue veranderd en je altijd blijft leren en verdiepen.

Bij Recht Door Zee voelt Sanne zich als een vis in het water. Recht Door Zee is een heerlijke organisatie om voor te werken. Meedenken, groeien, ontwikkelen en het team maken het een groot plezier om voor Recht Door Zee te werken!

Cynthia Mormon

Casemanager Rccm®

Cynthia heeft sinds 2002 hr ervaring en vanaf 2007 met meer focus op verzuim, re-integratie en preventie. Vanaf 2013 is zij werkzaam als casemanager Rccm® en in maart 2018 heeft zij de opleiding casemanager taakdelegatie gehaald. Haar ervaring heeft ze in eerste instantie opgedaan in de horecasector en het onderwijs. Inmiddels werkt zij enige jaren voor Recht door Zee Casemanagement en is zij ook binnen andere branches werkzaam (geweest).
Haar drijfveer is haar interesse in mens en organisatie. Vragen zoals; wat is de intrinsieke motivatie voor mensen om met passie te werken, wat gebeurt er als men die passie kwijtraakt en hoe kan je het hervinden, zijn zaken die haar bezig houden. Haar kracht ligt in het contact maken met mensen met diverse achtergronden en niveaus en op een vriendelijke manier aangeven waar het werkelijk opstaat. Door de interesse in de mens voelt zij goed aan waar de kracht/ valkuilen binnen een organisatie of bij mensen liggen.
De basis voor haar interesse ligt voor een groot deel in de persoonlijke ervaring, dat als je iets graag wilt en je hart volgt dat je dan meer uit jezelf kan halen, je beter kan voelen en je via je eigen pad kan ontwikkelen. Om mensen op deze manier optimaal het beste uit hun zelf te laten halen is een eerlijke en veilige werkomgeving noodzakelijk, waarin je met respect met elkaar en elkaars verschillen en overeenkomsten omgaat.
Als mensen binnen organisaties in hun kracht functioneren versterkt dit beider posities. Dit heeft een direct effect op het welbevinden van de medewerker en voorkomt verzuim en de daarbij behorende verzuimkosten.

Cynthia haar expertise en servicegerichtheid staan tot uw beschikking.

Sebastiaan van den Hoek

Crov®

Sebastiaan van den Hoek is sinds april 2018 in dienst. Hij is een enthousiaste Casemanager met ervaring in zowel profit- als non-profitorganisaties. Hij is open in zijn manier van communiceren en vindt het belangrijk om verschillende in- en externe partijen met elkaar te verbinden. Daarbij heeft hij oog en aandacht voor alle betrokken individuen.

Wat betekenen de kernwaarden van Recht Door Zee voor Sebastiaan?

Hij vindt het belangrijk dat mensen hun verantwoordelijk nemen en afspraken worden nagekomen in plaats van naar elkaar te wijzen. Je spreekt de ander aan zoals ook jij graag aangesproken wilt worden en respecteert ieders mening/visie. Binnen het team van Recht Door Zee ervaart hij dat er goed voor elkaar wordt gezorgd, er wordt naar elkaar geluisterd, men verdiept zich in elkaars motieven in plaats het vormen van een oordeel. Wat Recht Door Zee voor Sebastiaan een ideale werkgever maakt is dat er wordt gekeken naar ieders mogelijkheden, het benutten daarvan en dat hierdoor de juiste persoon op de juiste plek wordt neergezet.

Angelique Meijerink

RCM

Vanaf 2003 heeft Angelique haar eerste ervaring opgedaan binnen het vakgebied verzuim, re-integratie en preventie door arbeidsongeschikte gedetacheerde medewerkers in het uitzendwezen te begeleiden. In deze periode is haar passie voor het vakgebied ontstaan en heeft ze deze ervaring in 2009 verder uitgebreid als casemanager in de retailbranche. In 2017 heeft zij haar opleiding RCMC voltooid en is zij in 2018 werkzaam als adviseur sociale zekerheid bij Recht Door Zee Casemanagement. De opleiding casemanager taakdelegatie heeft zij in april 2019 afgerond.

Werken voor Recht Door Zee Casemanagement betekent voor haar met respect voor de medewerker en organisatie de klant begeleiden bij verzuim en herstel. Daarnaast vindt zij het belangrijk om binnen het team van Recht Door Zee én samen met de klant het te hebben over structurele oplossingen, zodat “brandjes blussen” steeds minder aan de orde kan zijn. Waarbij de focus komt te liggen op duurzaam herstel, een preventief verzuimbeleid, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

De missie van Recht Door Zee Casemanagement – Mensen bewegen naar toewijding – is dan ook volgens Angelique waar het om draait bij het begeleiden van medewerkers.Daar kan je het verschil maken door de verbinding op te zoeken met de klant, de werkgever en de medewerker. Een enorme uitdaging en geweldig als het lukt!

Richard van Schie

ROV

Richard is een ervaren casemanager verzuim en heeft brede ervaring als HR professional in verschillende branches, zoals de schoonmaak- en recreatiebranche. Eind april 2018 heeft hij de opleiding Regie op Verzuim afgerond bij CS opleidingen.

Richard is creatief in het bedenken van verzuimoplossingen die werken in de praktijk, zoals het aanschaffen van hulpmiddelen waardoor de werknemer zijn werk weer kan doen. Zijn eerste vraag is altijd: “Wat heeft de werknemer nodig om weer te re-integreren”. Richard vindt het een sport om de werknemer weer te re-integreren naar werk door op een goede wijze uitvoering te geven aan de Wet Verbetering Poortwachter.

Het geeft Richard voldoening om met taakdelegatie te werken en triage-gesprekken te voeren. Voor hem is het belangrijkst om zichzelf verder te ontwikkelen onder andere door het volgen van opleidingen.

Chris Schliebs

ROV

Chris is een ervaren Teamcoach, vanuit zijn ervaring heeft hij zich gespecialiseerd in coachen en verzuimbegeleiding als leidinggevende.
Door zijn werkervaring weet hij waar een leidinggevende tegen aanloopt en in te kort schiet om medewerkers goed te begeleiden tijdens periode van ziekteverzuim.
Hij ziet eerder de positieve dingen dan de negatieve en kan dit ook als zodanig overbrengen op de verzuimende medewerker. Met zijn enthousiasme helpt hij mensen om de juiste processen en werkwijze toe te passen.

Wat maakt Chris Recht Door Zee?
Chris is recht door zee in zijn communicatie. Hij brengt zaken eerlijk over en maakt deze niet mooier dan dat ze zijn.
Hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijke omgeving waarin iedereen zich veilig voelt. Hierin vindt hij zijn toewijding, omdat hij zich ook in veilige omgeving wil werken.

Lieke Faazen

ROV

Na jaren in Duitsland en Amerika gewoond te hebben en hier ervaring opgedaan te hebben als internationaal project manager Business Development, was de tijd rijp om weer terug te keren naar de basis.

Lieke heeft als achtergrond haar studie Nederlands Recht met als zwaartepunt arbeidsrecht. “ik wilde me graag meer gaan verdiepen in een van de thema’s die mij bij het arbeidsrecht uitermate geïnteresseerd hebben, namelijk de sociale zekerheid.”

Ze heeft haar studie Regie Op Verzuim in 2018 afgerond en is in september 2018 deel geworden van het team van Recht Door Zee. Lieke is een geëngageerde casemanager met ervaring in het adviseren van MKB tot multinationals. Zij ondersteunt met toewijding zowel de werkgevers als werknemers bij hun wederzijdse verplichtingen en wijst ze op de (financiële) consequenties van arbeidsongeschiktheid. Met haar analytisch denkvermogen, haar flexibiliteit en het feit dat zij zich de dingen snel eigen maakt, creëert zij duidelijkheid in wet- en regelgeving en vergroot zij mogelijkheden in het arbeidsproces en duurzame inzetbaarheid.

Mede door haar achtergrond in het project management heeft zij een passie ontwikkeld voor het analyseren van een bestaande situatie en het begeleiden naar de gewenste situatie. Zij volgt momenteel de opleiding Post Bachelor Risk Management Sociale Zekerheid, om haar kennis op beleid- en organisatieniveau verder te verdiepen, zodat zij ook op het gebied van verzuim deze passie na kan leven.

De kernwaarden van Recht Door Zee betekenen voor mij allereerst een gevoel van veiligheid. We zijn een echt team, waar we open en eerlijk naar elkaar kunnen zijn. Ben je onzeker over een situatie of zou je wel wat advies kunnen gebruiken? Er is altijd een collega die je zal helpen. We zijn er voor elkaar en dat is niet omdat we dit moeten, maar omdat dit voor ons de normaalste zaak van de wereld is! Er wordt naar elkaar geluisterd en we zorgen goed voor elkaar. Dit wordt ook vertaald naar onze opdrachten. Voordat iemand op een opdracht wordt geplaatst, wordt er naar de wensen geluisterd zodat zoveel mogelijk de juiste persoon op de juiste plek terechtkomt.

Daisy Strijker

ROV

Daisy Strijker heeft als casemanager jarenlang ervaring opgedaan binnen de verzekeringsbranche en de arbodienstverlening. Daisy heeft zowel grote als kleine werkgevers bijgestaan in de verzuim- en WGA begeleiding. Deze afwisseling in combinatie maakt dat zij op verschillende niveaus kan adviseren over preventie en verzuim. Casemanagement betekent voor Daisy: ervoor zorgen dat werkgever en werknemer onbezorgd en positief kunnen samenwerken in de complexe wereld van arbeid en gezondheid. Haar doel is het optimaliseren van het werkvermogen en hierdoor het verzuim structureel te verlagen.

Eerlijkheid staat bij Recht Door Zee en Daisy hoog in het vaandel. Daisy is zorgvuldig op de relatie maar wel direct wanneer dat nodig is. Tijdens haar opdrachten benut Daisy de vrijheid om toegewijd een rol te spelen binnen het verzuimmanagement. Bij haar staat de veiligheid van mensen voorop. Als mensen zich veilig voelen leidt dat tot een eerlijke gespreksvoering.

Daisy weet als geen ander dat als mensen hun werk gelukkig verrichten, het leidt tot een betere arbeidsethos en een gemotiveerde werkomgeving. Pijlers die voor haarzelf op haar eigen werkplek cruciaal van belang zijn.

Op dit moment gaat de verzuimwereld in een stroomversnelling. Een stroom waarin Daisy met Recht door Zee zich onderscheiden met een eigen aanpak, af en toe tegenin zwemmen maar soms ook juist meebewegen met de golven die plots ontstaan.

Maaike Polman

officemanager

Debbie Poulus

marketing en communicatieadviseur

Veel zieke werknemers hebben geen medische klachten.

– bron: nu